Ostavite E-mail za primanje obavijesti
Pratite nas na Facebook-u

logo - blackbox
 
 

back

Agdal Nuhanović i Esad Mulabegović
(BiH)

Opis događaja i biografija autora na dnu stranice.

 
 
PLEASE SCROLL DOWN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotografijom, koja je, na žalost, pomalo zapostavljena na bosanskohercegovačkoj likovnoj sceni, ozbiljnije se bave dva mlada umjetnika: Agdal Nuhanović i Esad Mulabegović.

Njihova grafička presa ustupa mjesto objektivu i tu počinje avantura koja otvara sporedna vrata i pruža pogled na tajni život skriven u svakodnevnici. Pažnju ovih umjetnika privlači doslovno sve, od kore drveta do portreta koji su najmanje lica, a mnogo više psihološke studije. Osim što im je omiljena crno-bijela fotografija još nešto umnogome asocira na grafiku; oštre linije kao da su urezane suvom iglom, mekane, skoro baršunaste pozadine, koje svakom poznavaocu liče na plohe brižljivo pripremljene za sofisticiranu tehniku mezzotinte. Svaki grafički list je ekvivalent umnoženoj fotografiji, gdje razvijeni film ima ulogu grafičke matrice. Osim što ih je uvela u svijet fotografije, grafika ih je oblikovala u umjetnike koji na fantastično balansiraju likovne elemente na način vičnog grafičara.

mr Branka Turkić

 
 
 

Agdal Nuhanović
1974. g. rođen u Sarajevu. 1994.g. završio Srednju školu primjenjenih umjetnosti Sarajevo, na Odsjeku likovni tehničar za opremu i ilustraciju knjige. 2003.g diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek grafika u klasi akademika Dževada Hoze. Trenutno na magistarskom studiju iz oblasti fotografije u klasi profesora Mehmeda Akšamije.
Radi kao dizajner/fotograf. Preferira Canon Photo opremu.
________________________________________________________________________

Esad Mulabegović
Rođen 1978. godine u Sarajevu. Diplomirao 2005. godine na Likovnoj Akademiji u Sarajevu u klasi profesora Halila Tikveše. Student je postdiplomskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na odsjeku grafičkog dizajna. Trenutno radi kao grafički dizajner u marketing agenciji Fabrika iz Sarajeva.
Ne podnosi Canon foto opremu. Isključivo radi sa Nikon aparatima.

 
Copiryght © BlackBOX 2010. All rights reserved