Ostavite E-mail za primanje obavijesti
Pratite nas na Facebook-u

logo - blackbox
 
 

back

Daniel Premec
(BiH)

Opis događaja i biografija su navedeni na dnu stranice.

 
 
PLEASE SCROLL DOWN
 
 
Daniel Premec
 
 
 
 
Daniel Premec
 
 
 
 
Daniel Premec
 
 
 
 
Daniel Premec
 
 
 
 
Daniel Premec
 
 
 
 
Daniel Premec
 

Opis:

08.09.2011., pod sponzorstvom Red Bull-a, u sarajevskoj galeriji BlackBOX je otvorena izložba fotografija pod nazivom ''Welcome to the machine''.
Riječ je serijalu od pet crno bijelih fotografija dimenzija 100x70cm zabilježene 2011. godine a o njihovom nastanku autor Daniel Premec kaže:

’’Isprovociran estetikom otpada… posežem za aparatom… pravim seriju fotografija… koja  promatra svijet tehnologije i urbanog života.
Fragmentirani oblici, koji su zabilježeni objektivom, za mene predstavljaju sociološki i psihološki fenomen savremenog društva. Gdje čovjek kao i prvobitni oblik postaje sirovina, koju društvena aparatura preoblikuje prema svojim namjerama, od prvobitnog do sekundarnog i u konačnici do novog oblika.’’

 
 
Daniel Premec
Daniel Premec rođen u Sarajevu 1976.
Dosadašnji umjetnički i pedagoški rad na Akademiji likovnih umjetnosti. Od 2003 godine, saradnik u nastavi na predmetu “Modelovanje“ pod mentorstvom prof. Mustafe Skopljaka koji vodi predmet modelovanje studentima druge i treće godine studija na nastavničkom Odsjeku, saradnik u nastavi na predmetu „Kiparstvo I/II„ pod mentorstvom Prof. Mustafe Skopljaka, koji vodi predmet studentima treče i četvrte godine studija na Odsjeku kiparstvo.

Redovni član udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine od 2003 godine.
Član upravnog odbora Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (ULUBIH) od 2006. god. do 2009. godine. Predsjednik umjetničkog savjeta ULUBIH-a od 2010. godine.

Magistrirao 2008. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na Odsjeku za  kiparstvo kod mentora za praktični rad profesora Mustafe Skopljaka i teoretski rad profesora Dr. Sadudina Musabegovića.

 
 
 
 

Dostupnost i cijene

Svaka fotografija može biti printana na platnu koja se postavlja na blind ram ili printane na visokokvalitetnim papirima kaširane na kapafix sa laminacijom ili uokvirene u galerijske letvice.

Detaljnije o materijalima možete pogledati na ovaj link.

Molimo kontaktirajte galeriju za trenutne cijene i dostupnost blackbox.sarajevo@gmail.com

 
Copiryght © BlackBOX 2010. All rights reserved