Ostavite E-mail za primanje obavijesti
Pratite nas na Facebook-u

logo - blackbox
 
 

back

Majo Pavlović
(BiH)

Opis događaja i cijene na dnu stranice.

 
 
PLEASE SCROLL DOWN
 
Majo Pavlovic
 
A DEATH SENTENCE
 
Majo Pavlovic
 
A Whisper of Infinitude
 
 
Majo Pavlovic
 
 
Bones and Laughter
 
 
Majo Pavlovic
 
 
Cabin Fever
 
Majo Pavlovic
 
He Meets The Stranger In His Skin
 
 
Majo Pavlovic
 
 
One Becomes Two Lens of Love version
 
 
Majo Pavlovic
 
 
Out of the Deep
 
Majo Pavlovic
 
Remnants of Wickedness
 
Majo Pavlovic
 
The Dark Fantastic
 
Majo Pavlovic
 
The freaks are out
 
 
Majo Pavlovic
 
 
The Owner of the Dead Mans House
 
 
Majo Pavlovic
 
 
Majo Pavlovic


Izložba digitalnih ilustracija ''THE DARK FANTASTIC'' - Majo Pavlović
Otvorenje izložbe 20.09.2012., Galerija BlackBOX, Sarajevo

_______________________________________________________________
__

U sarajevskoj galeriji BlackBOX predstavljena je izložba digitalnih ilustracija autora Maje Pavlovića. Publici je izloženo 11 printanih ilustracija rađene u 3D software. Prilikom otvorenja premijerno je predstavljen polusatni multimedijalni projekat ''Intramento'', audio-vizuelnom putovanju u svijet snova i sjećanja, vizija velikog umjetnika što je napustio ovaj svijet prije vremena; Ozren Pavlović (1947. – 2011.), otac autora izložbe, na ovom projektu radio je dvije godine (2006-2008.).
U nastavku teksta prenosimo cijeli koncept izložbe ''The Dark Fantastic'' autora Maje Pavlovića.

''Devijant, vrsta demona sačinjena od seksualnih požuda (stvorenje sa plakata) lebdi kroz mračna prostranstva podsvijesti i niko ne zna odakle je došao, ali njegov put se približava kraju nakon što otkriva ogromnu, drevnu katedralu, koja ga sve vrijeme privlači ka sebi, poput opakog stvora što mami žrtvu u svoju misterioznu utrobu.
      Kada napokon stigne tamo, on se zatekne u prostoru i vremenu gdje bi običan čovjek izgubio razum. Međutim, Devijantov um je spreman na čuda i užase što ga dočekaše u utrobi građevine sazdane od slipavih, organskih zidova, stubova i kupola. Pa ipak, njemu slična stvorenja borave tu, u sobama, u hodnicima i užasavajućim imitacijama ljudskog okruženja, u  bestežinskim pejzažima podsvijesti, na raskrsnicama dimenzija: Nakaze, mutanti, humanoidi koji imaju svoje namjere i ciljeve, koji pate i uživaju istovremeno.
      Prihvatili su ga odmah ... Pa ipak, on pripada tu, i zajedno oni čine jedan mozaik mračne fantastike koji je nekako isplivao na površinu, našao svoj put do nas. Mozaik je postao most između svjetova: ovog našeg, okupanog suncem i lažnim nadama i njihovog, okupanog tamom i vječnim tajnama.
      Veo misterije uskoro će spasti sa nepredvidivih bića i ona će nam se ukazati u svojoj bolnoj realnosti ... Podsjetit će nas da ne možemo stalno bježati od noćnih mora, od loših uspomena, od prošlosti koja želi da nas povuče nazad i oduzme nam svaku nadu da će sutra svanuti ljepši dan. Podsjetit će nas da je sve prolazno i da je svjetlost na kraju tunela samo varka koja nas uvlači u utrobu nekog drugog stvora, poput Devijanta sa početka naše priče.
      Na ovih 11 digitalnih ilustracija, autor nam je samo dao naznaku jednog drugačijeg, a nama tako bliskog svijeta, svijeta koji je možda veći od univerzuma a zapravo se nalazi tu, u našim glavama. Taj hladni, neistraženi ocean krije toliko tajni u sebi, kao i zagonetki pa i rješenja, samo što ljudi nemaju vremena da se bave s tim, ili pak ne žele da zavire unutra jer se plaše.''

_________________________________________________________________________

Majo Pavlović rođen u Sarajevu 1979. Završio je srednju školu Primijenjenih Umjetnosti na odsjeku Reklamna Grafika, a kasnije i Akademiju Likovnih Umjetnosti na Nastavničkom odsjeku u klasi profesora Radoslava Tadića. Pored slikarstva bavi se crtanjem stripova, pisanjem scenarija za grafičke novele i pisanjem kratkih priča.
Od februara 2006. vodio je školu stripa u Centru za Mlade ''Gorica'' u Sarajevu. Zajedno sa polaznicima škole učestvovao je na festivalima stripa ''Mafest'' – '' Mafest 6'' koji su se održavali u Makarskoj (Hrvatska). To je bila prilika da ostvari kontakte sa poznatim crtačima i autorima te da predstavi školu koju vodi. Organizovao je deset izložbi stripa i objavio dvije grafičke novele (''DEADFACE'' I ''PRIČA O DUHU'') kao i dvije kolekcije kratkih stripova (''MRAČNE SOBE'' i ''TEATAR NOĆI'') zajedno s prijateljem, koautorom, Amirom Hadžićem. Od septembra 2007. Radi kao nastavnik Likovne Kulture u osnovnoj školi ''Čengić Vila 1''. Nedavno je objavio svoj prvi ilustrovani roman ''AVANTURE KAUBOJA MUTANTA I NJEGOVOG SVESTRANOG DJEDA'' pod pseudonimom Gos Negre (Crni Pas).
Živi i radi u Sarajevu

 
   
 
 

Dostupnost i cijene

Svaka fotografija može biti printana na platnu koja se postavlja na blind ram ili printane na visokokvalitetnim papirima kaširane na kapafix sa laminacijom ili uokvirene u galerijske letvice.

Detaljnije o materijalima možete pogledati na ovaj link.

Molimo kontaktirajte galeriju za trenutne cijene i dostupnost blackbox.sarajevo@gmail.com

 
Copiryght © BlackBOX 2010. All rights reserved