Ostavite E-mail za primanje obavijesti
Pratite nas na Facebook-u

logo - blackbox
 
 

back

''Molimao''
Promocija nove kolekcije Molimao majica i art printova

Opis radova, biografija autora i cijene su navedeni na dnu stranice.

 
 
PLEASE SCROLL DOWN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NEMONE
 
 
 
 
DREAM83
 
 
 
 
DERAM83
 
 
 
 
SOBEK&KCIS
 
 
 

Opis:
Novost na sarajevskoj art sceni - Molim… Molimao!
Print na majicama je, sa današnjim modernim tehnologijama, postao svakodnevna stvar. Ali, šta ako majica postane ozbiljan medij za ispoljavanje ideja i stavova, da li ona i dalje ostaje samo majica?

Ljubiteljima modernih i alternativnih umjetničkih kretanja nedostajala je ozbiljna i kvalitetna marka odjeće koja izražava subkulture i dešavanja izvan komercijalnih i, širokom krugu publike, aktuelnih dešavanja. Sandin Međedović, sarajevski dizajner, pokrenuo je projekat koji slijedi ideologije grafita i ulične umjetnosti, a kao svoj primarni medij uzima majice.

Samo ime projekta, "Molimao", podsjeća na savršen i najkulturniji odgovor na razna obraćanja u našem jeziku. Tako je i misija Molimao priče odgovor na mnoge aktivne zahtjeve i potrebe intelektualne manjine koja zna šta želi u našoj sredini. Projekat je nastao pod filozofijom grafita, čije je glavno pravilo da pravila nema, tako da Molimao okuplja razne vidove umjetnosti, kao i osobe sličnog senzibiliteta i umjetničkih shvatanja na jedno mjesto.

Molimao je sarajevskoj publici predstavio svoju drugu kolekciju. Promocija i predstavljanje novih modela majica desila se 17. marta 2011. u sarajevskoj galeriji BlackBox, dok je dan poslije bio upriličen promotivni party u klubu so.ba gdje je nastupao čak deset DJ-eva, prijatelja projekta.

Majice sa printanim dizajnom postale su svakodnevnica i duboko su ušle u široku potrošnju, a cilj ovog dizajnerskog projekta nije ni prodaja niti komercijalni uspjeh, što je očito iz niske cijene i ograničenog broja prodajnih primjeraka. Molimao publici pokušava približiti ono što se teško nalazi u današnje vrijeme - kvalitet, pozitivni i kreativni utjecaj subkultura te osjećaj pripadnosti nečemu.

 
 

Dostupnost i cijene

Majica Molimao - cijena 38KM
Art print - platno/canvas - dimenzije 50x70cm - cijena 100KM

Molimo kontaktirajte galeriju za trenutne cijene i dostupnost blackbox.sarajevo@gmail.com

 
Copiryght © BlackBOX 2010. All rights reserved